niedziela, 2 marca 2014

Frytki light ;)

Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na pyszne frytki marchewkowe z dipem z serka wiejskiego, czosnku i świeżej bazylii.


Składniki:
  • 300g marchwi
  • serek wiejki
  • świeża bazylia
  • czosnek
  • ulubione przyprawy, sól, pieprz
  • łyżka oliwy
Marchew pokroić w paski, włożyć do żaroodpornego naczynia (bez przykrycia), polać łyżką oliwy, posypać przyprawami, wymieszać, wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 30-40 min. Co jakiś czas zamieszać, by marchewki nie zeschły się z góry.
Serek wiejski, bazylię i kilka ząbków czosnku zblenderować na gładką masę, przyprawić solą i pieprzem.

Smacznego! :) 

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Jest pyszne! I sycące! Niestety sporo mi zostało, bo nie miałam z kim się podzielić, a mój chłopak nie je takich cudów :(

      Usuń
  2. Uwielbiam! i jeszcze frytki z selera (z bulwy). Ostatnio robiłam też z batatów. Taki frytki są pyszne, zdrowe, szybkie do przygotowania - nic tylko jeść :-)
    O ile ktoś lubi takie smaki ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kurde, muszę kiedyś spróbować xD

    OdpowiedzUsuń